Even voorstellen, Annette Barel

Ik ben Annette Barel, schrijfster van de verhalen rond van Juultje en haar pony Toos. Ik woon en werk in Dordrecht en schrijf al bijna mijn hele leven.

Sinds mijn kinderen klein waren, droomde ik er van om Juultje en haar pony Toos een groter podium te gunnen dan hun ‘eigen stal’. Omdat ze, net als ik, oprecht genieten van het kleine. Dat wil ik graag delen. Is Toos een gekke naam voor een pony? Welnee, in verhalen kan alles! Naast het bedenken en schrijven van verhalen, maak ik de bijbehorende illustraties zelf.

In ‘Juultje en haar pony Toos’ heb ik hoofdzakelijk lino-afdrukken gebruikt, maar ik vind het leuk om te experimenteren met verschillende materialen of een mix te maken.

 

Momenteel werk ik hard aan een tweede deel van ‘Juultje en haar pony Toos’. Ze hebben een vriend in huis gekregen, bedenken waarom paddestoelen zo goed groeien in het bos en kijken hoe een lieveheersbeestje ook kan schilderen.

Ik lees graag voor uit ‘Juultje en haar pony Toos’ dus het neem contact op met me en wanneer het uitkomt in m’n agenda kom ik graag langs bij je op school of in de bibliotheek. Ik geef altijd graag ideeen hoe je m’n verhalen kan gebruiken om vervolgens gezellig te gaan knutselen, schilderen of schrijven.